Ingredienten

Op deze pagina staan een aantal toeslagstoffen (additieven) die een lokvoer als ingrediënt een bepaalde smaak, geur of kleur geven. En welke additieven het best bij een bepaalde vissoort of water type passen.

Algemeen over geur- en smaakstoffen

Hoofdgroepen ingrediënten

De ingrediënten kunnen worden verdeeld in 4 hoofdgroepen:

Een gedetailleerde indeling per functie van de meest voorkomende lokvoer ingrediënten vindt u op een andere pagina op deze website. In een andere tabel op deze website zijn deze hoofdgroepen opgenomen met vermelding van het maximale percentage dat in de totale samenstelling van het lokaas gebruikt mag worden.

Lijst van ingrediënten met een korte omschrijving

Aardappelbloem Coprah melasse Karwijzaad Maïsmeel Paneermeel Vanille(koekjes) Aardappelmeel Curcuma Kiemzaad Maïsgluten Papaverzaad Venkel Aardappelvlokken Currypoeder Knoflookpoeder Maniokmeel Polenta Vismeel Anco Duivenmest Koekjesmeel Melasse vloeibaar PV 1 Vleesmeel Anijszaadmeel Fenugrec Kokosmeel Melkpoeder Rijstmeel Wafelmeel Arachidemeel Gemalen hennep Koolzaad Mergel Sesamzaad Wouwbloem Beschuitmeel Grind Koriander Milet Sojameel Zavel Biscuitmeel Havermout Kurkpoeder Notenmeel Steranijs Zemelen Bloedpoeder Johannesbroodmeel Lijnzaadmeel Onkruidzaden Suiker Zout Broodmeel Karamel Löss Oeuillettezaad Trouvit

Aardappelbloem


Aardappelmeel


Aardappelvlokken


Anco


Anijszaadmeel


Arachidemeel


Beschuitmeel


Biscuitmeel


Bloedpoeder


Broodmeel


Coprah melasse


Curcuma


Currypoeder


Duivenmest


Fenugrec


Gemalen hennepzaad


Grind


Havermout


Johannesbroodmeel


Karamel


Karwijzaad


Kiemzaad


Knoflookpoeder


Koekjesmeel


Kokosmeel


Koolzaad


Koriander


Kurkpoeder


Lijnzaadmeel


Löss


Maïsmeel


Maïsgluten


Maniokmeel


Melasse vloeibaar


Melkpoeder


Mergel


Milet


Notenmeel


Onkruidzaden


Oeuillettezaad


Paneermeel


Papaverzaad


Polenta


PV 1


Rijstmeel


Sesamzaad


Sojameel


Steranijs


Suiker


Trouvit


Vanille(koekjes)


Venkel


Vismeel


Vleesmeel


Wafelmeel


Wouwbloem


Zavel


Zemelen


Zout